Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6321:2021

Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6321:2021

Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This document specifies two methods for the determination of the melting point in open capillary tubes, commonly known as the slip melting point, of animal and vegetable fats and oils (referred to as fats hereinafter).
— Method A is only applicable to animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and which do not exhibit pronounced polymorphism.
— Method B is applicable to all animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and is the method to be used for fats whose polymorphic behaviour is unknown.
For the determination of the slip melting point of palm oil samples the method given in Annex A shall be used.
NOTE 1 If applied to fats with pronounced polymorphism, method A will give different and less satisfactory results than method B.
NOTE 2 Fats which exhibit pronounced polymorphism are principally cocoa butter and fats containing appreciable quantities of 2-unsaturated, 1,3-saturated triacylglycerols.

Ämnesområden

Animaliska och vegetabiliska oljor och fetter (67.200.10)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6321:2021

Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Provning av flytande och gasformiga bränslen, SIS/TK 413

Internationell titel: Animal and vegetable fats and oils - Determination of melting point in open capillary tubes - Slip point (ISO 6321:2021)

Artikelnummer: STD-80030225

Utgåva: 2

Fastställd: 2021-07-08

Antal sidor: 20

Ersätter: SS-EN ISO 6321