Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-2:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 2: Artificiell matsmältningsmetod (ISO 23036-2:2021)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-2:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 2: Artificiell matsmältningsmetod (ISO 23036-2:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This part of ISO 23036 specifies a method that is applicable for the detection of Anisakidae L3 larvae commonly found in marine and anadromous fishes. The method can be applied to fresh fish and/or frozen fish, lightly processed fish products, such as marinated, salted or smoked, and it’s also suitable for visceral organs as confirmatory method for visual inspection scheme.

The artificial digestion method allows quantifying parasitic infections by estimating the number of parasites in the fish musculature and, when applied to fresh fish or lightly processed fish products (never frozen before processing), determining the viability of Anisakidae L3, which may be present.

This method doesn’t allow determining species or genotype of detected parasites, which identification is made by morphological and/or molecular methods.

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-2:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 2: Artificiell matsmältningsmetod (ISO 23036-2:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain - Methods for the detection of Anisakidae L3 larvae in fish and fishery products - Part 2: Artificial digestion method (ISO 23036-2:2021)

Artikelnummer: STD-80029141

Utgåva: 1

Fastställd: 2021-05-17

Antal sidor: 20