Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-1:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 1: UV-pressmetod (ISO 23036-1:2021)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-1:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 1: UV-pressmetod (ISO 23036-1:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This part of ISO 23036 specifies a method that is applicable for the detection of Anisakidae L3 larvae commonly found in marine and anadromous fishes. The method can be applied to fresh fish and/or frozen fish, lightly processed fish products, such as marinated, salted or cold smoked.

This method allows quantifying parasitic infections by estimating the number of parasites in the fish musculature.

This method doesn’t allow determining species or genotype of detected parasites, which identification
is made by morphological and/or molecular methods

Ämnesområden

Livsmedelsmikrobiologi (07.100.30)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 23036-1:2021

Mikrobiologi i livsmedelskedjan - Metoder för detektion av Anisakidae L3-larver i fisk och fiskprodukter - Del 1: UV-pressmetod (ISO 23036-1:2021)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Microbiology of the food chain - Methods for the detection of Anisakidae L3 larvae in fish and fishery products - Part 1: UV-press method (ISO 23036-1:2021)

Artikelnummer: STD-80029140

Utgåva: 1

Fastställd: 2021-05-17

Antal sidor: 20