Standard Svensk standard · SS-EN 12396-3

Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av ditiokarbamat- och tiramdisulfidrester - Del 3: Xantogenat-metoden

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 12396-3

Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av ditiokarbamat- och tiramdisulfidrester - Del 3: Xantogenat-metoden
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 735 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 735 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 176 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Omfattning
This European Standard specifies a UV spectrometric method for the determination of low-level residues of dithiocarbamate and thiuram disulfide fungicides as xanthogenate. Dithiocarbamate and thiuram disulfide fungicides release carbon disulfide under specified conditions (e.g. mancozeb, maneb, propineb, thiram, zineb). It is applicable to such compounds especially in and on those foodstuffs of plant origin for which low maximum residue levels have been set.
Only the quantification of the whole group is possible using this method and not the identification of individual compounds. Generally the maximum residue levels (MRLs) are expressed in terms of carbon disulfide.

Ämnesområden

Lantbruksprodukter Allmänt (67.040)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN 12396-3

Livsmedel med låg fetthalt - Bestämning av ditiokarbamat- och tiramdisulfidrester - Del 3: Xantogenat-metoden
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 735 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 735 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 176 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Livsmedelsanalyser, SIS/TK 435/AG 05

Internationell titel: Non-fatty foods - Determination of dithiocarbamate and thiuram disulfide residues - Part 3: UV spectromic xanthogenate method

Artikelnummer: STD-29140

Utgåva: 1

Fastställd: 2000-11-10

Antal sidor: 12