Webbinarium

Hantera psykosociala risker på jobbet - ISO 45003

Nu finns den första globala vägledande standarden för att hantera psykosociala risker med hjälp av ett ledningssystem. Ett dokument som ger konkret stöd med exempel på organisatoriska och sociala risker som kan påverka arbetstagarna och hur dessa risker kan hanteras. Anmäl dig till SIS webbinarium 9 november.

Boka

Hantera psykosociala risker på jobbet - ISO 45003

Omfattning: 1 dag

Pris: 0 SEK (exkl moms)

november

tis 9 Boka

Kl. 09:00 - 11:00
Online
Webbinarium
startgaranti

ISO 45003 är den första globala vägledande standarden för att hantera psykosociala risker med hjälp av ett ledningssystem. Dokumentet ger konkreta stöd med exempel på psykosociala risker som kan påverka arbetstagarna och hur dessa kan hanteras.

ISO 45003 utgår från kraven i ISO 45001, Ledningssystem för arbetsmiljö – Krav och vägledning.

Den nya vägledningen behandlar de många områden som kan påverka arbetstagarnas psykiska hälsa på en arbetsplats t.ex. hög arbetsbelastning, för höga krav, pandemi, organisation, kommunikation och ledarskap. För att stötta organisationer att hantera dessa risker på ett strukturerat och systematiskt sätt utvecklades ISO 45003. Med hjälp av ISO 45003 kommer arbetsgivare att kunna identifiera de förhållanden, omständigheter och krav på arbetsplatsen som riskerar arbetstagarnas hälsa och välbefinnande. Standarden ger också vägledning till hur dessa psykosociala risker ska kunna åtgärdas för att förbättra arbetsmiljön.

Workshopen hålls via mötesverktyget Zoom. Länk till workshopen får du i bekräftelsemejlet för din anmälan.

Ur programmet

Under webbinariet talar deltagare från SIS kommitté Arbetsmiljöledningssytem, SIS TK 301, Petra Sjöström, Scania, och Martine Syrjänen Stålberg, TCO, samt Lorena Olivares, projektledare på SIS.

Petra Sjöström och Martine Syrjänen Stålberg ingick i den internationella arbetsgruppen som utvecklade ISO 45003.

Ämnesområden

Alla utbildningar (Alla-utbildningar_1)


Boka

Hantera psykosociala risker på jobbet - ISO 45003

Omfattning: 1 dag

Pris: 0 SEK (exkl moms)

november

tis 9 Boka

Kl. 09:00 - 11:00
Online
Webbinarium
startgaranti

Kontakt

Telefon: 08-555 523 10

E-post: utbildning@sis.se