Livsmedel - Bestämning av ochratoxin A i kryddor, lakrits, kakao och kakaoprodukter genom IAC-rening och HPLC-FLD
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 17250:2020
Livsmedel - Bestämning av ochratoxin A i kryddor, lakrits, kakao och kakaoprodukter genom IAC-rening och HPLC-FLD
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies a procedure for the determination of ochratoxin A (OTA) in chilli, paprika, black and white pepper, nutmeg, spice mix, liquorice (root and extracts), cocoa and cocoa products by high performance liquid chromatography (HPLC) with immunoaffinity column clean-up and fluorescence detection (FLD).
This method has been validated in interlaboratory studies via the analysis of both naturally contaminated and spiked samples ranging from 1,0 µg/kg to 84,9 µg/kg for spices (paprika and chili [5], black and white pepper, nutmeg and spice mix [6]), ranging from 7,7 µg/kg to 96,8 µg/kg for liquorice and liquorice products [7] and ranging from 2,1 µg/kg to 26,3 µg/kg for cocoa and cocoa products [6].
For further information on the validation, see Clause 10 and Annex B.
Livsmedel - Bestämning av ochratoxin A i kryddor, lakrits, kakao och kakaoprodukter genom IAC-rening och HPLC-FLD
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang