Nyhet · 2021-06-07

Ny tjänst: SIS Standardkollen

Effektivare, proffsigare, lönsammare. Att tillämpa standarder i verksamheten handlar om att kunna uppnå allt detta, och mer. SIS Standardkollen är en ny tjänst som gör det möjligt för alla.

standardkollen_klover_750x235.png

- Vi har genomlyst organisationer och gett dem råd på lämpliga standarder förut. Det nya är att vi har utvecklat det här arbetet och dessutom paketerat det som en tydlig tjänst, säger Björn Nilsson, projektledare på SIS och en av eldsjälarna bakom SIS Standardkollen.

Flera undersökningar visar att standarder bidrar till ökad försäljning och en mer professionell verksamhet, mer i takt med sin omvärld. Till och med ökad BNP. Därför tillämpar många organisationer redan idag de standarder som är relevanta för deras verksamhet. Inte för att de måste, utan för att det gör dem bättre. Det gäller både offentliga och privata verksamheter. 

Nu gör SIS det lättare för de aktörer som ännu inte dragit nytta av de här fördelarna. Med SIS Standardkollen erbjuds en genomlysning av deras verksamhet. Den utmynnar i ett paket av förslag, som syftar till följande:

  • Att förbättra befintliga produkter, tjänster och processer och ge tankar till helt nya.
  • Att öka medarbetarnas kompetens inom viktiga nyckelområden.
  • Att öka konkurrenskraften och identifiera strategiska möjligheter.

- Det finns många fördelar med standardisering, som att man pratar samma språk som sina kunder och samtidigt får en kvalitetsstämpel på sina produkter. Men glöm inte att rätt standarder även stödjer innovation, kreativitet och tillväxt, säger Björn Nilsson.


Mer info om SIS Standardkollen

Ta gärna kontakt med oss på SIS för att höra mer om Standardkollen. 

Björn Nilsson

Projektledare, Tjänste- & processutveckling
E-post: bjorn.nilsson@sis.se
Telefon: 08-555 522 97

 

SIS Standardkollen

Ta hjälp av SIS för mer lönsamt och effektivt arbete med standarder i din verksamhet.

Får du vårt nyhetsbrev?

Håll dig uppdaterad kring nyheter och information inom ditt verksamhetsområde.

Vi skräddarsyr nyhetsbrevet efter de områden du är intresserad av. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år.